Home » Fietsen langs de IJssel tussen Deventer en Wijhe
ijssel

Deventer – Wijhe

De route loopt via de oostzijde van de IJssel naar Wijhe. Er liggen nauwelijks fietsknooppunten direct langs de IJsseloevers, dus kiezen we voor een route via landgoed De Haere (waar onderdelen van de IJssellinie te bezichtigen zijn) en door het Sallandse achterland van Olst en Wijhe. Bij Wijhe steken we over naar de westzijde van de IJssel. De weg terug naar Deventer is vrijwel geheel over de IJsseldijk. We passeren verschillende uiterwaarden en hebben daarbij mooi zicht op de IJssel

Afstand

Deventer – Wijhe: 27,2 km.
Deventer – Wijhe – Deventer: 51,7 km.
Deze route is ook in te korten door de veerpont te nemen bij Olst (vanaf Deventer totaal 31,7 km, vanaf Wijhe totaal 31 km) of het Kozak-
kenveer bij Veessen (vanaf Deventer totaal 46 km, vanaf Wijhe totaal 11 km).

Route fietsen?

voorkant cover uitgave Fietsen langs de IJssel

Dit traject maakt onderdeel uit van een fietsroute langs de IJssel. Deze route is beschreven in het boekje Fietsen langs de IJssel. In deze gids staan niet alleen duidelijke kaarten, maar ook schema’s langs welke fietsknooppunten de route loopt. Ook hebben we in de gids leuke, markante punten langs de route beschreven.
Het boekje is te bestellen via de webshop van Anoda Publishing en kost €14,95 (exclusief verzendkosten). Als extra service zijn schema’s van de fietsknooppunten te downloaden. Deze schema’s zijn handig tijdens het fietsen. Ook zijn gps-bestanden beschikbaar.

Deze gids verkopen wij via de webwinkel van anoda.nl. Wij leiden je direct door naar de juiste plek in deze webwinkel. Je kunt daar ook kijken naar andere boektitels.