Home » Fietsen langs de IJssel tussen Zwolle en Kampen
ijssel

Zwolle – Kampen

De route start in Zwolle. Via het Het Engelse Werk, Katerveer en Spoolde komen we uit bij de Vreugendenrijkerwaard. Over de dijk rijden we via ’s Heerenbroek, Wilsum en komen dan uit in Kampen. Onderweg genieten we van het wijdse rivierenlandschap. In Kampen nemen we de brug en rijden we eerst via de kade en daarna door de stad naar het buitengebied van Kampen. We passeren het nieuw aangelegde Reevediep, een doorsteek van de IJssel richting het Drontermeer om bij hoogwater Kampen te beschermen, naar Zalk. Over de dijk langs de IJssel rijden we door richting de bruggen bij Zwolle. De IJssel passeren we via de Hanzeboog, de spoorbrug met daarnaast een fietspad.

Afstand

Zwolle – Kampen: 17,5 km.
Zwolle – Kampen – Zwolle: 38,8 km.
De route kan worden ingekort door het Zalkerveer (’s Heerenbroek-Zalk) te nemen. Vanaf Zwolle is de route dan 17,4 km. Vanuit Kampen is de route via dit veer dan 24,5 km. In Kampen is de IJssel te overbruggen via de Molenbrug. In Zwolle is dat ook mogelijk via de Oude IJsselbrug.

Route fietsen?

voorkant cover uitgave Fietsen langs de IJssel

Dit traject maakt onderdeel uit van een fietsroute langs de IJssel. Deze route is beschreven in het boekje Fietsen langs de IJssel. In deze gids staan niet alleen duidelijke kaarten, maar ook schema’s langs welke fietsknooppunten de route loopt. Ook hebben we in de gids leuke, markante punten langs de route beschreven.
Het boekje is te bestellen via de webshop van Anoda Publishing en kost €14,95 (exclusief verzendkosten). Als extra service zijn schema’s van de fietsknooppunten te downloaden. Deze schema’s zijn handig tijdens het fietsen. Ook zijn gps-bestanden beschikbaar.

Deze gids verkopen wij via de webwinkel van anoda.nl. Wij leiden je direct door naar de juiste plek in deze webwinkel. Je kunt daar ook kijken naar andere boektitels.