Home » Fietsen langs de IJssel tussen Doesburg en Zutphen

De Waag in Doesburg

Doesburg – Zutphen

Dit traject start in het centrum van Doesburg en gaat verder langs de oostkant van de IJssel. Eerst langs enkele campings, vervolgens langs Olburgen en dan het toeristisch aantrekkelijke plaatsje Bronkhorst. Tussen Bronkhorst en Zutphen loopt de route meer landinwaarts via de Achterhoekse dorpen Wichmond en Vierakker. In Zutphen kunt u kiezen door het IJsselfietspad richting Deventer te vervolgen of via de westzijde van de IJssel terug richting Doesburg. Aan de westkant van de IJssel loopt de route via de dijk langs Cortenoever, via landgoederen in de gemeente Brummen naar Dieren en weer terug naar Doesburg.

Afstand

Doesburg – Zutphen: 34 km.
Doesburg – Zutphen – Doesburg: 60,8 km.
Het rondje is in te korten door de Cortenoeversebrug (‘de nieuwe brug’) bij Zutphen (54 km vanaf Doesburg), de veerpont Bronckhorst-Brummen (33 km vanaf Doesburg, 36 km vanaf Zutphen) of de veerpont Olburgen-Dieren (13 km vanaf Doesburg, 55 km vanaf Zutphen) te nemen.

Route fietsen?

voorkant cover uitgave Fietsen langs de IJssel

Dit traject maakt onderdeel uit van een fietsroute langs de IJssel. Deze route is beschreven in het boekje Fietsen langs de IJssel. In deze gids staan niet alleen duidelijke kaarten, maar ook schema’s langs welke fietsknooppunten de route loopt. Ook hebben we in de gids leuke, markante punten langs de route beschreven.
Het boekje is te bestellen via de webshop van Anoda Publishing en kost €14,95 (exclusief verzendkosten). Als extra service zijn schema’s van de fietsknooppunten te downloaden. Deze schema’s zijn handig tijdens het fietsen. Ook zijn gps-bestanden beschikbaar.

Deze gids verkopen wij via de webwinkel van anoda.nl. Wij leiden je direct door naar de juiste plek in deze webwinkel. Je kunt daar ook kijken naar andere boektitels.