Home » Fietsen langs de IJssel tussen Westervoort en Doesburg

ijssel

Westervoort – Doesburg

Vanaf het NS-station Westervoort loopt de route naar de Loodijk langs het Pannerdensch Kanaal. Even later komt u bij het splitsingspunt van Rijn en IJssel, met uitzicht over de Rijn. Daarna volgt u de IJssel. Via de oostelijke oevers van de IJssel fietst u naar Doesburg. Hier kunt u kiezen door het IJsselfietspad richting Zutphen te vervolgen of via de westzijde van de IJssel terug te gaan richting Westervoort. In het laatste geval rijdt u via de uiterwaarden richting Arnhem. Daar kunt u de brug nemen naar het startpunt Westervoort.

Afstand

Westervoort – Doesburg: 27,6 km.
Westervoort – Doesburg – Westervoort: 49,5 km.
Het rondje is in te korten door bij Rhederlaag de veerpont te nemen. De route is dan vanaf Westervoort 26 km, vanaf Doesburg 58 km.

Route fietsen?

voorkant cover uitgave Fietsen langs de IJssel

Dit traject maakt onderdeel uit van een fietsroute langs de IJssel. Deze route is beschreven in het boekje Fietsen langs de IJssel. In deze gids staan niet alleen duidelijke kaarten, maar ook schema’s langs welke fietsknooppunten de route loopt. Ook hebben we in de gids leuke, markante punten langs de route beschreven.
Het boekje is te bestellen via de webshop van Anoda Publishing en kost €14,95 (exclusief verzendkosten). Als extra service zijn schema’s van de fietsknooppunten te downloaden. Deze schema’s zijn handig tijdens het fietsen. Ook zijn gps-bestanden beschikbaar.

Deze gids verkopen wij via de webwinkel van anoda.nl. Wij leiden je direct door naar de juiste plek in deze webwinkel. Je kunt daar ook kijken naar andere boektitels.